Składniki :
( 4 porcje)
- Gotowe kukurydziane taco ( można kupić w sklepach z orientalną żywnością )
- 2 awokado
- mango
- 2 pomidory
- świeża kolendra
- 2 ząbki czosnku
- papryczka chilli ( świeża lub w przyprawie)
- sól, pieprz
- sok z połowy limonki
- opakowanie świerczki ( polecam z chilli i limonką )
Wykonanie :
Awokado obrać, dodać do miseczki. Następnie pokroić drobno jednego pomidora i dodać do miski z awokado. Dodać posiekane ząbki czosnku, przyprawy, sok z limonki i zagnieść całość widelcem na gładką masę. Dodać połowę natki z kolendry.
Mango oraz pomidora pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Powstałą sale przyprawić , można skropić odrobina soku z limonki.
Pastę z awokado, sale z mango nakładać na tacos, posypać świerszczami i kolendrą.
Sprawdź nasze wszystkie warianty świerszczy na stronie https://foodbugs.pl/suszone-swierszcze