Makarony i mąka

Mąka ze świerszczy jest bogata w białko wysokiej jakości oraz błonnik. Świetnie sprawdzi się do gotowania i pieczenia jako w 100% mąka ze świerszczy. Makaron to wysoko odżywcze połączenie mąki z czerwonej soczewicy z mąką ze świerszczy. Wspaniale sprawdzi się jako składnik do potraw na porę lunchową. Oba produkty przypadną do gustu osobom stosującym dietę keto!

Makaron wysokobiałkowy

Mąka ze świerszczy – potężna zawartość białka

Mąka z mączników lub ze świerszczy zawiera aż 70% białka i znikomą ilość węglowodanów. Jest produktem bezglutenowym, pozbawionym konserwantów i zbędnych dodatków, za to bogatym w witaminę B12, wapń oraz żelazo. Ze względu na taką zawartość składników odżywczych w pełni zasługuje na miano mąki ketogenicznej. Ponadto mąka ze świerszczy ma szerokie zastosowanie kulinarne, ponieważ nadaje się do dań pieczonych i gotowanych, między innymi naleśników, ciastek czy omletów. W codziennym zastosowaniu może być mieszana z tradycyjną mąką, by wzbogacać Twoją dietę o proteiny.

Makaron białkowy, czyli bezglutenowa alternatywa

Makaron białkowy stanowi bardzo dobrą, bo bezglutenową alternatywę dla miłośników spaghetti stosujących dietę bogatą w białko lub dietę keto. Jest produkowany z mąki z czerwonej soczewicy z dodatkiem mąki ze świerszczy, co zapewnia zawartość białka na poziomie 30% i pokaźną podaż błonnika. Niski indeks glikemiczny gwarantuje dawkę energii i uczucie sytości na wiele godzin.

Makaron białkowy i mąka ze świec czy – zalety

  • produkty bezglutenowe;
  • bardzo wysoka zawartość białka i błonnika;
  • dobry wybór dla osób stosujących dietę keto;
  • nieograniczone możliwości kulinarne.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl