Chrupkie pieczywo ze świerszczy z solą morską
towar niedostępny





Opis
Chrupiące, lekko solone, ręcznie robione pieczywo chrupkiego z płatków owsianych, sezamu, pestek dyni i siemienia lnianego.
Pieczywo chrupkie to fantastyczny sposób na wniesienie do diety większej ilości zdrowych nasion i dużej ilości zrównoważonego białka, błonnika, żelaza i witaminy B12.
Pożywny i pyszny - idealny jako słona przekąska do chrupania lub do kanapek, hummusu czy dipów.
- 23% białka przyjaznego dla planety
- Źródło żelaza, B12 i błonnika
- Bezglutenowe
- Bez dodatku cukru
Składniki: Płatki owsiane bezglutenowe*, nasiona słonecznika*, nasiona sezamu*, siemię lniane, pestki dyni*, proszek ze świerszczy (Acheta domesticus) 8%, olej kokosowy*, sól morska.
*Składnik z certyfikowanych upraw organicznych. LV-BIO-01.
Osoby uczulone na mięczaki i skorupiaki lub roztocza mogą mieć reakcję alergiczną na owady.
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 2107 kJ/ 505 kcal |
Tłuszcze | 33,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5 g |
Węglowodany | 23,7 g |
w tym cukry | 1 g |
Błonnik | 11,4 g |
Białko | 23 g |
Sól | 1,3 g |
Żelazo | 5,4 mg (39% RWS*) |
Witamina B12 | 1ug (40% RWS*) |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)
Masa netto: 150g
Producent: Rønnegade 1, Copenhagen Ø, 2100 Denmark
Kraj producenta: Dania