Baton proteinowy z owadów jabłko i karmel 40g JIMINI'S
towar niedostępny
Opis
- Bezglutenowy
- Bezmleczny
- Bez sztucznych dodatków
- Bez oleju palmowego
Larwy chrząszcza są bogate w białko oraz błonnik. Ich hodowla jest bardzo przyjazna dla środowiska, ponieważ zużywają mało paszy, wody i terenu uprawnego. Owady zawierają również wszystkie niezbędne aminokwasy, a także witaminę B12, co czyni je szczególnie przydatnym składnikiem do pracy i regeneracji mięśni.
Składniki: Pasta daktylowa* 32,2%, migdały*, suszone jabłka* 7%, karmel* 7% (cukier trzcinowy*, syrop glukozowy*, słodzone mleko skondensowane*, masło*, sól Guérande), miód*, pasta z migdałów niełuskanych*, mąka konopna *, proszek z larw chrząszcza (Alphitobius diaperinus)** 5,5%, przecier jabłkowy*, orzechy nerkowca*, niełuskane nasiona konopi*.
*Składnik z upraw ekologicznych. W tym produkcie 94,5% składników pochodzenia rolniczego jest pochodzenia organicznego. Certyfikowany przez Ecocert FR-BIO-01.
Alergeny:
Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, glutenu, sezamu, jajek i mleka.
Osoby uczulone na mięczaki i skorupiaki lub roztocza mogą mieć reakcję alergiczną na owady.
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | 100 g | 40 g (jeden baton) |
Wartość energetyczna | 1749 kJ/ 419 kcal | 700 kJ/ 168 kcal |
Tłuszcze | 21 g | 8.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.7 g | 1.1 g |
Węglowodany | 41 g | 16 g |
w tym cukry | 38 g | 15 g |
Błonnik | 10 g | 4.1 g |
Białko | 13 g | 5.2 g |
Sól | 0.12 g | 0.05 g |
Przechowywać z dala od światła i wilgoci. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.
Batony Jimini's przygotowywane są w francuskiej pracowni w Vaux-le-Pénil.
Masa netto: 40g
Producent: SAS ENTOMA, 61 avenue de Saxe, FR-75007 Paris, France
Kraj producenta: Francja